Zoek

Porc Qualité Ardenne (P.Q.A.) verenigt landbouwers die gedifferentieerd kwaliteitsvarkensvlees wensen te produceren op familiale boerderijen en met veel respect voor dierenwelzijn…

Lees verder  >

Wij zijn fan van Porc Qualité Ardenne

Porc Qualité Ardenne (PQA) is een coöperatieve vennootschap van ambachtelijke varkenshouders. Ze werd in 1989 opgericht in de Ardennen door 14 lokale landbouwers en een slager. Sindsdien is PQA zich blijven ontwikkelen rond de fundamentele waarden: lokaal, kwaliteit en respect voor de landbouwers en hun dieren.

Vandaag telt PQA meer dan 150 familiale boerderijen, die gespecialiseerd zijn in het kweken van varkens volgens 3 baanbrekende kwaliteitslabels :

// Le Porc Fermier (sinds 1989) //
// Le Porc Bio (sinds 2001) //
// Le Porc Plein Air (sinds 2003) //

De rechtstreekse link tussen de varkensfokkers en de slagers bij Porc Qualité Ardenne, maakt de taken van traditionele tussenpersonen (zoals veehandelaars, slachthuizen en versnijderijen, …) overbodig.
Elke schakel binnen het beperkte circuit wordt intern beheerd in overeenstemming met de strikte regels van de drie nauwkeurig beschreven lastenboeken, streng gecontroleerd door een externe onafhankelijke erkende certificiërings-instantie.

 

bron:  www.pqa.be/nl/

0 Item |  0,00
Bekijk winkelwagen